«

»

nov 19

Több nyelvű Excel formula fordító

Ebben a bejegyzésben szeretnék megosztani veletek egy hasznos eszközt, ami Excel formulákat fordít és alakít át. Különösen jól jön, ha az interneten (Google a barátunk) találtok megoldást valamilyen kérdésre, és más nyelven elnevezett függvényekkel, eltérő elválasztó karakterekkel van megadva a formula, amit használni szeretnétek. Természetesen, leggyakrabban angol nyelvű Excel-ből származó példákat lehet találni, de hiába érti meg esetleg valaki az angol leírást, ha fogalma sincs, hogy azokat a függvényeket hogy hívják a magyar Excel-ben…

Két fontos nyelvi eltérés fordul elő:

 • Az első nyilvánvaló: a magyar nyelvű Excelben a formulák is le vannak fordítva magyarra.
 • A második a géped (Windows) beállítása: ez határozza meg többek között azt, hogy a formulákban ; (pontosvessző) vagy , (vessző) az elválasztó karakter.

A formula fordító szerencsére nem csak fordít, hanem az elválasztó karaktereket is kicseréli: csak be kell állítanod a kívánt cserét Az argumentumok elválasztó karakterével… mezőnél.

No, és akkor a link:

http://hu.excel-translator.de/

Az eszközt Mourad Louha, egy német Excel fejlesztő készítette, de egy nagyon pici közöm nekem is van hozzá: én fordítottam le a magyar felhasználói felületet.

Translator

Remélem, hasznosnak találjátok majd!

 

1 comment

 1. Mourad Louha

  Hi Kris,

  sorry that I am only posting in English, but my Hungarian knowledge is extremely low 😉
  Thanks for the recommandation for the Excle Formula Translator and, of course, thanks for your support :-)

  Best Regards, Mourad

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

css.php