Több nyelvű Excel formula fordító

Ebben a bejegyzésben szeretnék megosztani veletek egy hasznos eszközt, ami Excel formulákat fordít és alakít át. Különösen jól jön, ha az interneten (Google a barátunk) találtok megoldást valamilyen kérdésre, és más nyelven elnevezett függvényekkel, eltérő elválasztó karakterekkel van megadva a formula, amit használni szeretnétek. Természetesen, leggyakrabban angol nyelvű Excel-ből származó példákat lehet találni, de hiába érti meg esetleg valaki az angol leírást, ha fogalma sincs, hogy azokat a függvényeket hogy hívják a magyar Excel-ben…

Két fontos nyelvi eltérés fordul elő:

  • Az első nyilvánvaló: a magyar nyelvű Excelben a formulák is le vannak fordítva magyarra.
  • A második a géped (Windows) beállítása: ez határozza meg többek között azt, hogy a formulákban ; (pontosvessző) vagy , (vessző) az elválasztó karakter.

A formula fordító szerencsére nem csak fordít, hanem az elválasztó karaktereket is kicseréli: csak be kell állítanod a kívánt cserét Az argumentumok elválasztó karakterével… mezőnél.

No, és akkor a link:

http://hu.excel-translator.de/

Az eszközt Mourad Louha, egy német Excel fejlesztő készítette, de egy nagyon pici közöm nekem is van hozzá: én fordítottam le a magyar felhasználói felületet.

Translator

Remélem, hasznosnak találjátok majd!

 

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

css.php