«

»

már 20

Nagy táblázat kijelölése Excelben – hasznos gyorsbillentyűk

Hazafelé a metrópótlón ketten ültek mellettem és Excelről beszélgettek:

Hát én még azt se tudom, hogyan kell kijelölni egy táblázatot. A főnököm meg csak lenyomott két gombot, és már ki is jelölte.

Sajnáltam, hogy nincs nálam egy névjegy a blog címével… annyira meg nem vagyok bátor, hogy beleszóljak a beszélgetésbe. De talán majd megtalálja ezt a cikket az, aki ihlette. :-)

Nézzük, hogyan lehet gyorsan, nagy táblázatot kijelölni!

Először is az ugrás: állj a fejléc cellára, és nyomj Ctrl + lefele nyilat. Ezzel leugrasz az utolsó adatra az oszlopban. Ugyanez történik, ha megnyomod az Endet, és utána a lefele nyilat. (Tehát Ctrl nyomva tart, vagy End csak megnyom.)

kijelöl_01

A nyilakkal mindenféle irányba tudsz így gyorsan ugrálni.

És most kijelölés: A kijelöléshez a Shiftet kell nyomva tartani. Tehát: fejléc cellán állsz, Ctrl + Shift + lefele nyíl:

kijelöl_02

És már ki is jelöltük az oszlop összes adatát. (Működik az End-es változattal is, csak az Endet nem kell nyomva tartani.)

Ezután még egy Ctrl + Shift + jobbra nyíl, és az oszlopokat is kijelölted.

Ennyi az egész.

Persze lehet ez küzdelmes, ha üres cellák vannak az oszlopban… ilyenkor sajnos megáll az ugrás, megáll a kijelölés az üres cella előtt. Figyeljetek erre!

 


Kérdezz tőlünk Excel segítő csoportunkban vagy kövesd az Adatkertészetet a Facebookon!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

css.php