Alapok

Ezen az oldalon azokat a cikkeket gyűjtöm össze, amik kezdőknek szólnak, és az Excel használat alapjaival ismertetnek meg. Elég határozott elképzelésem van arról, hogy mit kell egy olyan Excel felhasználónak tudni, aki később haladó felhasználóvá szeretne válni, ezért úgy állítom össze ezt az oldalt, hogy benne legyenek azok a fontos építőelemek, amik – közel 15 év tapasztalat alapján – szerintem az Excel alapjait jelentik.

 


1kg

Hogyan írunk be adatokat a cellába?

Igen-igen, ez nem is olyan egyszerű! Nem lehet akármit beírni, az Excel válogatós! Szét kell neki válogatni az adatokat.

Na, nem kell megijedni, egyszerű és logikus az egész, s ha jól írtuk be az adatot, máris számolhatunk vele!

És a végén még az is kiderül, hogy egy csomó mindent be se kell írni. 🙂

 


Absolute1Abszolút és relatív hivatkozások

avagy: a $ jel az Excelben a ragasztó! Ezzel kezdődik minden. Hogyan használjuk a cellákat, hogyan működik a legfontosabb alap funkció: a cella hivatkozás.

 

 

 


Name_box_1Név mező: első rész

A cella hivatkozások után a név mező megismerése a legfontosabb. Nem tudom, ezt kezdő szinten mennyire tanítják – én NAGYON fontosnak tartom, hogy már az alapoknál megismerkedjen vele mindenki, és utána készség szinten használja.

A név mező már alap szinten is nagyon megkönnyíti a formulák írását, a kész formulák áttekintését, haladó szinten pedig… igazi kincs!:-)

 


NameBox2

Név mező: második rész

További tudnivalók a név mezőről: hogyan nevezünk el egy cellát, hogyan kell használni a Névkezelőt?

 

 

 


 

Az oldal folyamatosan bővül – nézz vissza a folytatásért!

Ha szeretnél értesülni az új bejegyzésekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

 

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

css.php