Az Excel eszközsor billentyűkombinációi

A legutóbbi cikkben azzal foglalkoztunk, hogyan lehet a gyakran használt ikonokat feltenni a gyorselérés eszköztárra. A bejegyzés olvasása után egy kedves kolléganőm javasolta, hogy írjak azokról a billentyűkombinációkról is, amikkel a gyorselérés eszköztár ikonjait lehet használni. Ez egy valóban nagyon praktikus és jól egyénre szabható lehetőség, s még én is, (aki nem vagyok a billentyűkombinációk mestere), használom ezeket.

Az egész nagyon-nagyon egyszerű!

Nyomd meg az Alt billentyűt (nem kell nyomva tartani) és megjelennek a gyorsbillentyűk az Excel menüje és a gyorselérés eszköztár alatt is:

Gyorseleres5

Az én eszköztáramon – ahogy látjátok – a sor beszúrása ikon alatt 5-ös szám látható. Az Alt lenyomása után (nem kell nyomva tartani!) 5-öt nyomok – és máris beszúrtam a sort. Nekem a két leghasznosabb: Alt és 8 képlet beillesztésére, Alt és 9 értékként beillesztésre.

Ebből már ki is találhattátok, hogy a billentyűkombinációkat az ikonok sorrendje határozza meg. Az előző cikkben írtam, hogy a gyorselérés eszköztár jobb oldalán látható kis nyílra kattintva, majd a További parancsokat (More Commands) választva tudjátok változtatni az ikonok sorrendjét. Érdemes az első 9 pozícióba tenni azokat, amit szeretnétek billentyűkombinációval elérni – a többi ikon kétjegyű számkódot kap, ezt már kevésbé kényelmes használni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

css.php