«

»

nov 10

Egy apróság: sorok, oszlopok mozgatása

Nos, ez a cikk jó példa lesz arra, hogy én sem tudok mindent, SŐT! a legalapvetőbb dolgokban is hiányosságaim vannak.

Nemrég történt, hogy egy kollégám kérdezte tőlem, hogyan lehet az Excelben sorokat, oszlopokat mozgatni – megfogni egérrel és húzni úgy, hogy ahova húzom, oda beszúródjon. Úgy emlékezett, hogy valamit meg kell nyomni, de nem sikerült válaszolnom a kérdésre. Nem is foglalkoztam tovább a dologgal, pedig tudtam, hogy ez hasznos lenne, én is többször küzdöttem már vele.

Aztán a minap egész komoly oszlop-átrendezgetést kellett végrehajtanom egy munkalapon, miközben Gábor a hátam mögül nézte, mit csinálok. Elcsodálkozott a bénázásomon, és rögtön mondta a megoldást: miért nem nyomom le a Shift-et? Hát, izé… Mert nem tudtam, hogy azt kell lenyomni.

Tehát:

Oszlop mozgatás egérrel (megfogod a szélét, és húzod) azt jelenti, hogy az F oszlop a D helyére kerül, vagyis a D oszlop felül lesz írva (erre az Excel figyelmeztet is).

oszlop_mozgatás_f

Ha oszlop mozgatás közben (mielőtt “elengednéd” az oszlopot) lenyomod a SHIFT-et, akkor az F oszlop a C és D közé szúródik be:

oszlop_mozgatás_b

Én nagyon örülök, hogy ezt végre (khm…) megtudtam, remélem, hogy nem én vagyok az egyetlen Excel-használó, akinek ez újdonság volt – és hasznos is! :-)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

css.php