«

»

dec 29

Cellaegyesítés (merge) helyett: kijelölés közepére igazítás

stop_merge_1

Nagyon sokszor látom, hogy több cellát egyesítve, a kijelölés közepére kell írni szöveget – például táblázatok fejlécében. Ekkor általában cella egyesítés (merge) funkciót szokás használni – aminek sajnos az esetek többségében több a hátránya, mint az előnye.

Általában másoláskor szokott ez problémát okozni, de a hivatkozások és elnevezett tartományok esetében sem mindig egyértelmű, hogy mi a helyzet az egyesített cellákkal.

Van azonban egy kevéssé ismert alternatív megoldást, amivel az egyesítést sokszor el lehet kerülni – ez pedig a kijelölés közepére igazítás:

Picit el van rejtve – a Kezdőlapon (Home) az Igazítás (Alignment) csoport jobb alsó sarkában levő kis gombocskára kell kattintani.

stop_merge_3

A megnyíló kis ablakban az Igazítás fül alatt a Vízszintes igazítást kell kinyitni, itt megtalálod a Kijelölés közepére (Center across selection) lehetőséget:

stop_merge_4

Az eredmény látványra pont ugyanolyan, mint az egyesítés, de a cellák a középre írt szöveg alatt megmaradnak különállónak.


Kérdezz tőlünk Excel segítő csoportunkban vagy kövesd az Adatkertészetet a Facebookon!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

css.php